El teatre de l’oprimit neix al Brasil. El planteja, crea, sistematiza als anys 60 Augusto Boal com un projecte de creació teatral.
El Teatre de l'oprimit és una eina eficaç per a la comprensió i recerca d’alternatives per a la resolució de conflictes socials i culturals que permet l’intercanvi de coneixements, experiències i la facultat de diàleg i de llenguatge a través d’aspectes pedagògics centrats en un procés de desenvolupament emocional. En aquest procés s’assagen accions diàries i quotidianes, que poden trencar les relacions de poder existents entre opressors i oprimits. Aquesta intervenció esdevindrà dinàmica, creativa, reflexiva i transformadora. És per això que el teatre de l’oprimit és, en essència, una eina útil i eficaç: pretén d'oferir un espai de sensibilització i comprensió, per tal de demostrar que la transformació social centrada en les tècniques teatrals és possible.

Boal parteix del principi que el teatre, com llenguatge, pot ser usat per qualsevol persona tan aviat com s'apropiï dels mitjans de producció del mateix. A través d'una sèrie d'exercicis, jocs, tècniques (teatre imatge) i formes teatrals (de les quals el teatre fórum és el més utilitzat) es busca conèixer la realitat per a transformar-la, com en la pedagogia de l'oprimit de Paulo Freire. (extret de viquipèdia)
TO_Tree_English_400.jpg
Centro de Teatro do oprimido